Fuglekikkerten til den kvalitetsbevidste

Vil du kunne se verdens smukkeste fugle selv på stor afstand? Det er noget, rigtig mange gerne vil se og opleve. Man får dog den bedste oplevelse, hvis man investerer i en topprofessionel kikkert.
 

Naturelsker, fugleentusiast eller pofessionel?

Omend du er ornitolog, jæger eller bare gerne vil se naturen og fuglene på bedste vis, så fortjener du naturligvis det bedste udstyr til det. Fuglekikkerter er blevet brugt siden midten af 1800-tallet, så teknologien har haft tid til at udvikle sig meget. Derfor er nogle af de kikkerter, der produceres nu, meget højteknologiske og den rene fryd for øjet. Leica kikkerter er for de mest krævende kvalitetskendere. De bruges af professionelle og naturelskere verden over. Det er ét af de ældste mærker, og de er førende indenfor teknologien, når det kommer til professionelle kikkerter. 

De bedste fuglekikkerter på markedet

Der er få kikkertmærker, der kan måle sig med Leica kikkerter, men der findes en række mærker i samme prisklasse med høj kvalitet: 

  1. Kahles Helia – anerkendt inden for jagt. 
  2. Swarovski – verdensklasse mærke med et stort udvalg af kikkerttilbehør.
  3. Zeiss Victory – high end kvalitet og verdens ældste kikkertproducent.
  4. Vortex Razor – god til frost og våde vejrforhold.

     

Hvad er der særligt ved fuglekikkerter?

Der er flere forskellige ting, der skal tages i betragtning, når man overvejer at købe en fuglekikkert. Det er nemlig vigtigt, at kikkerten er i god kvalitet, når den skal gengive fuglen. En god kikkert skal derfor: 

  • Kunne fange og stille skarpt på objekter, der bevæger sig hurtigt – som når fuglene flyver
  • Kunne stille meget skarpt på små detaljer fra stor afstand
  • Kunne gengive farver korrekt og skarpt 
  • Kunne tage hensyn til skiftende lyskilder, uanset om fuglen man har øje på befinder sig i en tæt jungle eller flyver under åben himmel på en skyfri dag

På flere måder minder en kikkert derfor om et kamera, og dér ved man sandsynligvis, hvor vigtigt en god linse er. Når man leder efter en god kikkert, skal man derfor også undersøge kikkertens optik, mekanik, objektiver, lystransmission og optimal farvegengivelse. Derudover bør man anskaffe sig en fuglekikkert, der er let og lille, men samtidig robust. Det er nemlig vigtigt, at kikkerten fungerer godt under hårde vejrforhold, hvis man eksempelvis er på fugleudflugt om vinteren eller i kolde lande. 

Fuglekiggeri er en fed naturoplevelse, der fortjener den bedste fuglekikkert. På den måde bliver oplevelsen og synet endnu bedre. Det handler bare om at finde en god kikkert i høj kvalitet. Hellere betale mere for en god og robust kikkert, der holder i mange år. 

Vil du kunne se verdens smukkeste fugle selv på stor afstand? Det er noget, rigtig mange gerne vil se og opleve. Man får dog den bedste oplevelse, hvis man investerer i en topprofessionel kikkert.  Naturelsker, fugleentusiast eller pofessionel? Omend du er ornitolog, jæger eller bare gerne vil se naturen og fuglene på bedste vis, så…