Har du dine vinterdæk klar eller skal de først købes ?

Den kolde tid er for de fleste bilister tiden hvor man skal til at tænke på dækskift!

Når vi nærmer os November så er det ved at være tid til at tænke vinterdæk. Det er nemlig lige deromkring det anbefales at skifte. Men er det virkelig nøvendigt at køre med vinterdæk ? Vi har jo næsten ingen vinter mere!

Ja det er nødvendigt at få vinterdæk på bilen, så det er med at få de flotte alufælge med sommerdæk sendt i vinterhi og få de sorte stålfælge fundet frem. Nu er det naturligvis ikke nødenvedigt at have sine vinterdæk på stål, men det er nok det de fleste vælger at købe. 

Hvorfor skal vi have vinterdæk på?

Vinterdæk er ikke kun dæk du skal have på bilen når det sneer. Det er dæk der skal på når det bliver koldere. Det er fordi gummiblandingen er anderledes end i et sommerdæk. Det er nemlig designet til at være mere fleksibel når vejen er frosen. Ulempen ved sagen er naturligvis at det koster en del kroner at skulle købe 2 sæt hjul til bilen. Dækne tjener sig hjem, da du jo kun kører på dem det halve af året, men fælgene er en ekstra udgift. Dertil kommer at de fleste også skal betale for at få dem skiftet og opmagasineret. Det er også hurtig en plovmand du vinker forvel til der hver år. 

Mange tænker her, findes der ikke en billigere løsning ? Og det gør der rent faktisk. Du kan nemlig vælge at sætte nogle helårsdæk på bilen. De er ikke nær så sikre som kombinationen af vinterdæk og sommerdæk, men det er acceptabelt. Det betyder at du sparer en del kroner og bøvl. Begge dele mange kvinder sætter stor pris på, da de ikke gider bøvle med noget så kedeligt som dæk. Ydermere er vil også langt hellere bruge deres penge på tøj, frækt lingeri, parfume, café besøg og hudpleje. Der er sikkert lidt flere ting på den liste med lad den bare stå der. Derfor er det nok også flest kvinder der kører med denne løsning. 

Spørgsmålet er nu, hvorfor folk gider bøvle med skift og ekstra fælg udgifter, når der findes et dæk man kan køre med hele året ? Svaret er ret simpelt. Sikkherhed. Kombinationen af de 2 dæk er nemlig den mest sikre og også det bedste valg at køre på. Du får mere vejkontrol med rigtige vinterdæk om vinteren. Du får også kortere bremselængde og mindre slidtage på dine dæk. Ved helårsdæk er man gået lidt på kompromis hele året rundt. Det er dog en ok løsning til dem der ikke kan eller gider bøvle med 2 sæt hjul. 

Den kolde tid er for de fleste bilister tiden hvor man skal til at tænke på dækskift! Når vi nærmer os November så er det ved at være tid til at tænke vinterdæk. Det er nemlig lige deromkring det anbefales at skifte. Men er det virkelig nøvendigt at køre med vinterdæk ? Vi har jo…