Ting, du skal overveje, før du køber en kattekilling

Hvis du overvejer at købe en kattekilling, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. De første er selvfølgelig prisen, og om det vil være et godt match med dine behov. Men du skal også tage højde for kattens temperament, og om den vil passe godt ind i din familie. Vi giver dig dig her et par tips til, hvad du skal overveje, inden du investerer i kattekillinger til salg.

Vær opmærksom på prisen

Prisen på en kattekilling kan variere meget, afhængigt af racen og forældrekattens sundhed. De fleste danskere vælger at købe en almindelig sort eller hvid kat uden stamtavle, og disse koster typisk mellem 300-600 kroner. Men hvis du drømmer om en mere sjælden racekat, kan dette let koste dig et par tusinde kroner. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo større og mere udviklet racen er, jo dyrere bliver killingerne. Så hvis du har et begrænset budget, kan det være en god idé at vælge en mindre race.

Besøg katens forældre

Derudover skal du også være opmærksomme på, hvor kattens forældre stammer fra. Hvis du køber en killinger fra et dyrlægebesøg eller dyrepension, kan dette ofte være en del dyrere end at købe direkte fra opdrætteren.

Sundhedsstatus

Tjek også killingernes sundhedsstatus, og om de er vaccineret og chippet. Har du ikke råd til at vaccinere og chippe din nye kattekilling, skal du overveje at vente lidt med at investere i en killing. Det er vigtigt for at vurdere kattens sundhed, at du besøger katten og ser den med dine egne øjne. En sund og rask kat skal være nysgerrig, fræk og lege. Hvis den virker træt og døsig, kan det være et tegn på, at den er alvorlig syg!

Husk tilbehøret

Det er ikke kun killingerne, der er dyre. Du skal også huske at budgettere for det rigtige tilbehør, såsom et kattetræ, legetøj, foder og liter. Dette kan let løbe op i flere tusinde kroner.

Hvis du overvejer at købe en kattekilling, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. De første er selvfølgelig prisen, og om det vil være et godt match med dine behov. Men du skal også tage højde for kattens temperament, og om den vil passe godt ind i din familie. Vi giver dig dig…