Alle veje fører, desværre, til Rom

Denne artikel handler om alkoholmisbrug, og titlen er faktisk ikke ironisk ment, selvom det naturligvis også kan forstås på den måde, at uanset hvad man gør, vil man hele tiden ende med hovedet i en flaske. For sådan er det at være alkoholiker. Det er en afhængighed og et misbrug, der er ude af kontrol, som med samtlige andre eksempler på et misbrug eller en afhængighed. Men det er faktisk muligt at finde nye veje, selvom man kan opleve at sidde fest på en enkelt vej, der ikke ser ud til at stoppe. I denne artikel får du inspiration til, hvordan man kan få hjælp til kampen mod alkoholen.

Drikker du for meget?

Drikker for meget kan man hurtigt komme til. Problemet opstår, når det bliver et decideret problem, et misbrug, og det går stærkt ud over hverdag og liv. Det er her, man ved, at man har et problem. Et tegn på, at man drikker for meget, er ligeledes, at man ikke kan lade være. At smagen af- og lysten til alkohol er ustoppelig, og at trangen skal dulmes i tide og utide, for ellers får man en ubehagelig følelse i kroppen.

Hvis du ikke selv er klar over problemet, men hører fra venner og bekendte, at du muligvis har et problem, som du bør lytte til. Det er naturligt at blive frustreret, men der er muligvis kærlige tanker bag, der blot forsøger at hjælpe dig. Det kan være, at du ikke selv føler, at du har behov for hjælp i forhold til din situation, og at du bestemt ikke ser den som et problem. Der er dog alligevel stof til eftertanke.

Få hjælp og giv hjælp

Det kan også være, at du er pårørende til en, der står dig nært, og som du er tæt på, som har problemer med alkohol. Er det muligt for dig at hjælpe personen? Det kan du naturligvis gøre bedst muligt, men det kan stort set ikke gøres uden hjælp fra andre. Derfor er der rådgivning, du kan tage fat i. Her kan du som pårørende også få hjælp. Det bedste og mest optimale er, hvis du kan få alkoholikeren til også at ringe ind for hjælp, for det kan være starten på at ændre den ene vej, det ene spor, de er på vej udad. Og det kan i sidste ende vise sig, at det er det, der redder dem.

Denne artikel handler om alkoholmisbrug, og titlen er faktisk ikke ironisk ment, selvom det naturligvis også kan forstås på den måde, at uanset hvad man gør, vil man hele tiden ende med hovedet i en flaske. For sådan er det at være alkoholiker. Det er en afhængighed og et misbrug, der er ude af kontrol,…